Een uitvaart goedkoper èn persoonlijker

Geplaatst op 17-03-2022 - In Nederland doet de opmerkelijke situatie zich voor dat, de partijen waarbij je je tegen uitvaartkosten kunt verzekeren ook de partijen zijn die zelf grotendeels de uitvaartkosten bepalen. Dat kan een vreemde wisselwerking in de hand werken. Hoe anders is het te verklaren dat bij een sterk gestegen aantal crematoria en een crematiepercentage dat al enige tijd rond de 65% zit, de crematieprijzen elk jaar opnieuw stijgen. Dat wordt nog vreemder als je je realiseert dat cremeren in België de helft goedkoper is.

Niet iedereen zit te wachten op de commerciële ritualisering van de dood. En juist daarom kiezen steeds meer mensen voor een stille, technische crematie in combinatie met een (herdenkings)plechtigheid elders. Ook een superster als David Bowie koos voor een stille crematie.
Is er dan geen afscheid mogelijk? Jazeker: sommige mensen nemen afscheid aan het sterfbed. Anderen kiezen voor een zelfgekozen moment na de overhandiging van de as. Via de nieuwe site https://www.exit.nl is het mogelijk een dergelijke stille crematie te regelen. Kijk hieronder hoe dat in zijn werking gaat.

Bekijk de veel gestelde vragen over:

Medische beslissingen Uitvaartwensen vastleggen Een eenvoudige crematie regelen

Direct telefonisch contact

Overlijden melden? Bel 088 - 605 1215.

Of je kunt hieronder je contactgegevens invullen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

2021-2024 © Exit.nl