Medische beslissingen Kosten

Kosten

Onze documenten, de euthanasieverklaring (met volmacht), het behandelverbod en de niet-reanimeren verklaring zijn documenten die je kosteloos kunt gebruiken.

In onderstaande lijst vind je een aantal producten en diensten die je kunnen helpen om jouw levenseinde wensen te bespreken met je partner en kinderen.

Niet-reanimerenpenning
Door het dragen van een niet-reanimerenpenning laat je zien dat hulpverleners of andere omstanders jou niet hoeven te reanimeren. Je koopt de penning bij de Patiëntenfederatie Nederland.

In gesprek met familie en vrienden
Wil je over het levenseinde in gesprek met familie en vrienden? Doe dat bijvoorbeeld met behulp van de Kaartjes van Betekenis. Het spel bevat 50 uiteenlopende vragen over het levenseinde. Praten over de dood was nog nooit zo eenvoudig. Bestel de kaartjes hier.

Als het einde nadert
Als het einde nadert is het belangrijk om te bespreken hoe je de laatste levensfase wilt invullen. De app Oog in Oog kan helpen om de belangrijkste onderwerpen te bespreken. Vooral geschikt voor duo’s (partners, broer-zus, ouder-kind), waarvan er één ernstig ziek is. De app is te downloaden in de Play Store.

Keuzes maken in de laatste levensfase
In de laatste levensfase kun je voor tal van keuzes komen te staan. Welke zorg is nodig? Hoe denk ik over een hospice? Wat betekent palliatieve sedatie? Het boekje ‘Wat als je je leven verliest’ zet tal van keuzemogelijkheden op een rij. Bestel het boekje hier.

En de kinderen dan?
Als jonge kinderen te maken krijgen met een ongeneeslijk zieke in hun omgeving, staat ouders voor een flinke uitdaging: hoe leg je uit wat er gaande is? Hoe betrek je hen erbij, zonder hen te overvoeren? Deze drie boekjes kunnen daarbij behulpzaam zijn. Ze zijn hier te bestellen.

Bekijk de veel gestelde vragen over:

Medische beslissingen Uitvaartwensen vastleggen Een eenvoudige crematie regelen

Direct telefonisch contact

Overlijden melden? Bel 088 - 605 1215.

Of je kunt hieronder je contactgegevens invullen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

2021-2024 © Exit.nl