Een uitvaartverzekering is geen spaarpotje!

Geplaatst op 28-01-2023 - Omroep Max besteedde op 27 januari 2023 aandacht aan de sterkte premiestijging bij Uitvaartverzekeraar Ardanta. Met name oudere klanten, die al hun hele leven verzekerd zijn bij Ardanta, moeten sinds januari fors meer premie betalen voor hun uitvaartpolis. Bij het programma Meldpunt van Omroep Max kwamen voorbeelden binnen van mensen die het drievoudige of zelfs vijfvoudige van hun oorspronkelijke premie moeten betalen. Hoe kan dat?

De Ardanta directeur gaf in de uitzending van het programma de volgende uitleg. Afgelopen jaar zijn de uitvaartkosten zeer sterk gestegen. Voor de gestegen kosten moeten verzekerden eigenlijk een nieuw stukje verzekering afsluiten. En juist oudere klanten hebben naar verwachting een kortere resterende levensduur zodat zij extra veel moeten betalen voor dat nieuwe stukje verzekering. Zo betaalt een ouder stel maar liefst € 500 per jaar premie!


Veel mensen denken dan, dat ze de uitvaart meermaals hebben betaald. Maar het punt is nu net, een uitvaartverzekering is geen spaarpotje maar een verzekering. Dat heeft voor- en delen. Kom je op jonge leeftijd te overlijden, dan krijg je toch een hele uitvaart vergoed, terwijl je nog maar weinig premies hebt ingelegd. Maar de meeste mensen overlijden (gelukkig) op hoge(re) leeftijd. Zij betalen lang en veel premie voor hun uitvaartverzekering. Dat voelt oneerlijk want zo wordt de uitvaart meermaals betaald.
 Maar een uitvaartverzekering is geen spaarpotje. Kun je de hoge premie niet langer betalen, dan word je geroyeerd en heb je bij voorbeeld helemaal nergens recht op. Ook al heb je je leven lang premie betaald.

Daarom: uitvaartverzekeren? Doe het niet! Spaar zelf voor je uitvaart door elke maand een bedrag op zij te zetten. En daar van af te blijven als bij voorbeeld de wasmachine kapot gaat. Met de stille crematie die je via Exit.nl kunt regelen, hoef je niet lang te besparen want een crematie regelen we op dit moment al voor € 1.895 all-in.

Bekijk de veel gestelde vragen over:

Medische beslissingen Uitvaartwensen vastleggen Een eenvoudige crematie regelen

Direct telefonisch contact

Overlijden melden? Bel 088 - 605 1215.

Of je kunt hieronder je contactgegevens invullen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

2021-2024 © Exit.nl