De uitvaart van David Bowie

Geplaatst op 30-03-2022 - Een stille crematie zoals u die via exit.nl kan regelen is veel voordeliger dan een traditionele uitvaartdienst. Het is dan ook een logische keuze voor mensen die niet onnodig veel geld kunnen en/of willen betalen aan de uitvaartindustrie. Exit.nl regelt een stille crematie al voor € 1.895.


Toch is lage prijs lang niet altijd de reden om te kiezen voor een stille crematie. 
Ook David Bowie, de gevierde en internationaal bekende artiest, is meteen na zijn dood in stilte gecremeerd zonder aanwezigheid van familie en vrienden. De iconische zanger vertelde zijn dierbaren dat hij "zonder gedoe wilde gaan" en geen uitvaartdienst of openbare herdenking wilde houden. Hij wilde alleen herinnerd wilde worden voor de muziek die hij maakte.

Een fan beaamt dit: "In veel opzichten heb je geen herdenkingsdienst of herdenkingsdienst nodig om David te herdenken. Je hebt in plaats daarvan zijn muziek. Zijn laatste album Blackstar was veel meer zijn afscheid van zijn fans." Hoewel Bowie heeft gevraagd om geen openbare herdenking voor hem te houden, volgde er een eerbetoon tijdens de Brit Awards en een herdenkingsconcert in New York.

Overigens is David Bowie niet de enige celebrity die koos voor een sobere crematie. Het was ook de wens van Karl Lagerfeld, de oude creatief directeur van Fendi en Chanel die op 85-jarige leeftijd. Toen de Booker Prize-winnende auteur Anita Brookner in hetzelfde jaar stierf, luidde haar overlijdensbericht: "Op Anita's verzoek zal er geen begrafenis zijn."

De moord op Beatles-ster John Lennon, 40 jaar oud, schokte de hele wereld in 1980. Iemand van dit niveau van bekendheid had een enorme begrafenisdienst kunnen hebben, bijgewoond door miljoenen fans en beroemdheden. Vanwege de wensen van Lennons vrouw Yoko Ono was er echter geen formele begrafenis. Een paar dagen nadat hij was neergeschoten, werd het lichaam in het geheim in New York gecremeerd en werd de as teruggegeven aan zijn familie. De zanger heeft nooit een begrafenis of herdenkingsdienst gehad.


Bekijk de veel gestelde vragen over:

Medische beslissingen Uitvaartwensen vastleggen Een eenvoudige crematie regelen

Direct telefonisch contact

Overlijden melden? Bel 088 - 605 1215.

Of je kunt hieronder je contactgegevens invullen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

2021-2024 © Exit.nl